De Historie

29

Vocal Group EigenWijs is gestart in het najaar van 1997 als gelegenheidskoortje voor enkele kerstconcertjes o.l.v. de eerste dirigente, Juliette Dumoré. Al gauw ontstond er voldoende spirit om zelfstandig als kleine vocal group door te gaan. Dit eerst onder de naam van “In Balance”.

In het voorjaar van 1998 kreeg de groep echt vorm met een geheel eigen close harmony repertoire en kreeg de groep de trotse naam van EigenWijs.

Een lange tijd heeft EigenWijs doorgebracht o.l.v. Hanneke Hermkens als dirigent en Ellen Pieterse als stempedogoge. In deze tijd heeft EigenWijs een geheel eigen en herkenbare sound ontwikkeld.

Na een tussenjaar geleid te zijn door dirigente Juliette Damen, heeft vanaf begin 2011 Rogier IJmker op de zijn herkenbare  enthousiaste wijze de muzikale scepter gezwaaid.

Sinds augustus 2020 werkt toetsenist en dirigent Dennis Weelink samen met EigenWijs aan de beleving en interpretatie van muziek.

Onderstaand vindt u uit de afgelopen jaren een verzameling van foto’s van optredens en andere bijzondere momenten. eigenwijs