De EigenWijzen

eigenwijs2014

EigenWijs is een enthousiast gezelschap bestaande uit 11 zangers en zangeressen die met veel plezier wekelijks werkt aan hun gezamenlijke muzikale ambitie.

EigenWijs is een Vocal Group met een breed repertoire van verschillende muziekstijlen. Pop, jazz wereldmuziek en close harmony worden vaak 4 tot 6 stemmig gezongen. Iedere week delen de koorleden hun muzikale passie en oefenen zij hard aan het instuderen en het uitbreiden van hun repertoire. Eens in de twee weken staat Dennis Weelink voor de groep en wordt er ook gewerkt aan ritme, melodie, koorklank en het afstemmen van de verschillende stemsoorten.

EigenWijs vindt het leuk om op te treden. Op uitnodiging komen wij op uw bruiloft, kerstviering,  huiskamerconcerten of een andere bijzondere gelegenheid om u te laten genieten van onze samenzang.

Daarnaast organiseren wij ook met regelmaat een eigen optreden of nemen we deel aan regionale, landelijke of internationale festivals en korendagen. Wij zijn steeds weer op zoek naar een volgende uitdaging….

EigenWijs is klaar voor u; bent u klaar voor EigenWijs?

Onderstaand stellen de leden zich even kort voor.

Sigrid Thomahsen
Sopraan
Ik heb mij in de zomer van 2014 als sopraan bij de groep aangemeld omdat niet zingen voor mij geen optie is. Daar word ik geen gezelliger mens van 😉 Dus zingen met deze club vol fijne mensen is een win-win situatie voor ieder. Ik kan er mijn muzikale ei kwijt en opladen en de groep heeft er weer met recht een ‘EigenWijze’ bij…… Fijn om erbij te mogen horen!
Rianne Thomahsen
Sopraan
Zingen doe ik al zo’n 15 jaar maar ik laat pas vanaf april 2014 bij EigenWijs m’n stem horen. Naast een drukke baan en een hectisch gezinsleven vind ik het heerlijk om op woensdagavond muziek te maken. Zingen brengt me energie en ontspanning. Hoe leuk is het om je hobby met een groep toffe mensen te delen? De sfeer binnen EigenWijs is bijzonder. Het voelt als familie en dat hoor je terug in de zang. Als je met plezier zingt en helemaal jezelf kunt zijn, weet je ook anderen te raken. Een mooie missie. Toch?
Maaike Claassen
Sopraan
Ik ben sinds juni 2011 als hoge sopraan bij EigenWijs. Ik vind het geweldig leuk om met zo’n groep enthousiastelingen samen te kunnen zingen. Natuurlijk is het ook gewoon supergezellig met elkaar. We werken hard aan allerlei nummers en studeren ook regelmatig iets nieuws in. De repetitieavond is er één om naar uit te kijken!
Saskia Schepers
Mezzo
“Sinds de oprichting van EigenWijs mag ik mij laten horen als mezzo/sopraan en dat doe ik nog steeds me veel plezier. Ik vind het heerlijk om met elkaar voor publiek te zingen. Om met deze groep mensen iets moois te laten klinken geeft mij zo’n kick gevoel!!”
Sandra Droppers
Alt
Sinds januari 2017 zing ik bij Vocal Group EigenWijs in Lochem. Waarom? Dat is niet moeilijk om te vertellen. EigenWijs heeft een leuk en afwisselend repertoire liedjes. Elke woensdagavond komen we bij elkaar om te repeteren. Iedereen brengt zijn enthousiasme, humor en muzikaliteit mee. Samen zingen geeft me veel energie en een goed gevoel! Kom een keer luisteren, misschien hoort u dan wat ik bedoel.
Fredy Schollema
Alt
“Vanaf de oprichting van EigenWijs 1997 zing ik als alt bij deze groep. EigenWijs is meer dan alleen maar mooi zingen, het verbind mensen met elkaar en het samen delen van emotie is dat wat EigenWijs voor mij zo bijzonder maakt, dit hoor je dan ook terug in onze zang. Het zingen voor publiek vindt ik enorm leuk en ik krijg een fantastisch gevoel wanneer het publiek dat ook waardeert. EigenWijs geeft mij veel energie die ik de rest van de week weer kan inzetten op andere gebieden”.
Jan Jaap Thijs
Tenor
Heerlijk om op zo’n uitdagende manier weer met muziek bezig te zijn! Vroeger heel veel met mijn viool veel muziek gemaakt, thuis, in een orkest en in een band. Daarna zakte de muziek helaas steeds meer naar de achtergrond. Maar nu niet meer! Nadat ik al enige tijd in een ander koor mijn geluk beproefd had, heb ik bij Eigenwijs geloof ik mijn plekje als tenor wel gevonden! Goede energie, uitdagend repetoire en een dirigent die gelukkig niet snel tevreden is. En mede door die inspiratie thuis ook de viool weer opgepakt…
Erik Brandsen
Tenor/Bariton
Zing al sinds 2007 met mijn maatje Peter. Hebben in november 2013 de overstap naar Eigenwijs gemaakt. Het was beide bij de club of opzoek naar wat anders. Gelukkig mochten we blijven. Wat een leuke club en niet geheel onbelangrijk, een enthousiaste dirigent. Super. Elke woensdag met plezier naar Lochem!
Peter Wichman
Bariton/Bas
Sinds November 2013 zing ik als tenor bij EigenWijs. Een fijne club mensen met als doel mooie muziek te maken. Inspannend en ontspannend!
Piet Schollema
Bas
“Als mede oprichter van EigenWijs zing ik al sinds 1997 bas bij deze inspirerende club muzikale mensen. Het blijft voor mij altijd weer een uitdaging om samen met 11 anderen met verschillende stemmen, het beste uit een muziekstuk te halen. Een stuk humor en gezelligheid maakt het plaatje dan compleet zowel op de repetities als tijdens onze optredens.”
Erik Schouten
Bas
“Het is gewoon kicken om vanaf het begin als bas bij EigenWijs te zingen. Of we nu een weekend in Denemarken zingen of de woensdagavond repeteren, het blijft geweldig om met deze groep samen te werken!”