De EigenWijzen

eigenwijs2014

 EigenWijs is een eigenzinnig ensemble (What’s in a name?) bestaande uit 13 enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor is in 1997 ontstaan uit een gelegenheidsformatie die  enkele succesvolle kerstconcerten verzorgde. In dit enthousiaste, gedreven gezelschap bleek meer muziek te zitten en uitbreiding van het repertoire volgde dan ook snel: popsongs, close harmony en jazz zijn de muziekstijlen waar dit koor het publiek op trakteert.

Tijdens de wekelijkse repetities in de eigen studio werkt de groep hard aan het instuderen van het repertoire, waarbij een grote dosis thuisstudie een belangrijke voorwaarde is. Daarnaast wordt er gewerkt aan de koorklank, de klankkleur, stemtechniek en het op elkaar afstemmen van de verschillende stemsoorten, ademhaling en dergelijke.

EigenWijs treedt op op uitnodiging, zoals bij een bruiloft, een bijzondere gelegenheid of een opening van een bedrijf en organiseert met regelmaat een eigen optreden, al dan niet in samenwerking met andere podiumkunsten.

Het neemt deel aan regionale en landelijke festivals en korendagen. Steeds weer op zoek naar een volgende uitdaging …

EigenWijs is klaar voor u; bent u klaar voor EigenWijs?

Onderstaand stellen de leden zich even kort voor.

 

tineke

Tineke, mezzo, alt

“Sinds juni 2011 zing ik als mezzo-sopraan bij Eigenwijs.  Wat is het  heerlijk om met een aantal mensen prachtige muziek te maken.  Dit lukt veel beter als je een goede band met elkaar hebt. Dat is bij Eigenwijs zeker het geval. Vanaf de allereerste woensdagavond dat ik meezing voel ik mij welkom en gewaardeerd. Geweldig. Kom maar luisteren, dan hoor je wat ik bedoel”.

 

 

 

 

 

 

saskia 2014

Saskia, mezzo

“Sinds de oprichting van EigenWijs mag ik mij laten horen als mezzo/sopraan en dat doe ik nog steeds me veel plezier.

Ik vind het heerlijk om met elkaar voor publiek te zingen.

 Om met deze groep mensen iets moois te laten klinken geeft mij zo’n kick gevoel!!”

 

 

 

 

dames2 2014

 

Sigrid, sopraan

Ik heb mij in de zomer van 2014 als sopraan bij de groep aangemeld omdat niet zingen voor mij geen optie is. Daar word ik geen gezelliger mens van ;-) Dus zingen met deze club vol fijne mensen is een win-win situatie voor ieder. Ik kan er mijn muzikale ei kwijt en opladen en de groep heeft er weer met recht een ‘EigenWijze’ bij……
Fijn om erbij te mogen horen!

 

 

 

 

 

 

14

 

Maaike, sopraan

“Ik ben inmiddels alweer één van de EigenWijzen sinds juni 2011 als hoge sopraan bij EigenWijs. Ik vind het geweldig leuk om met deze groep enthousiastelingen mee te mogen doen. Hard werken aan -voor mij- allemaal nieuwe nummers, maar ook een hoop gezelligheid: ik kijk elke keer weer uit naar de repetitie!”

 

 

 

 

 

 

 

ferdy2014

Fredy, alt

“Vanaf de oprichting van EigenWijs 1997 zing ik als alt bij deze groep. EigenWijs is meer dan alleen maar mooi zingen, het

verbind mensen met elkaar en het samen delen van emotie is dat wat EigenWijs voor mij zo bijzonder maakt, dit hoor je dan ook terug in onze zang. Het zingen voor publiek vindt ik enorm leuk en ik krijg een fantastisch gevoel wanneer het publiek dat ook waardeert. EigenWijs geeft mij veel energie die ik de rest van de week weer kan inzetten op andere gebieden”.

 

 

 

 

 

dames3 2014

Rianne, sopraan
Zingen doe ik al zo’n 15 jaar maar ik laat pas vanaf april 2014 bij EigenWijs m’n stem horen. Naast een drukke baan en een hectisch gezinsleven vind ik het heerlijk om op woensdagavond muziek te maken. Zingen brengt me energie en ontspanning. Hoe leuk is het om je hobby met een groep toffe mensen te delen? De sfeer binnen EigenWijs is bijzonder. Het voelt als familie en dat hoor je terug in de zang. Als je met plezier zingt en helemaal jezelf kunt zijn, weet je ook anderen te raken.

Een mooie missie. Toch?

 

 

 

 

tenor2 2014

 

Peter, tenor

Sinds November 2013 zing ik als tenor bij EigenWijs. Een fijne club mensen met als doel mooie muziek te maken. Inspannend en ontspannend!

 

 

 

 

 

 

 

 

11

 

Erik, tenor

Zing al sinds 2007 met mijn maatje Peter. Hebben in november 2013 de overstap naar Eigenwijs gemaakt.

Het was beide bij de club of opzoek naar wat anders. Gelukkig mochten we blijven. Wat een leuke club en

niet geheel onbelangrijk, een enthousiaste dirigent. Super.

Elke woensdag met plezier naar Lochem!

 

 

 

 

 

 

 

 

piet

 

Piet, bas

“Als mede oprichter van EigenWijs zing ik al sinds 1997 bas bij deze inspirerende club muzikale mensen. Het blijft voor mij altijd weer een uitdaging om samen met 11 anderen met verschillende stemmen, het beste uit een muziekstuk te halen. Een stuk humor en gezelligheid maakt het plaatje dan compleet zowel op de repetities als tijdens onze optredens.”

 

 

 

 

 

 

 

carl

 

Carl, bas, bariton
“Zingen doe ik al heel wat jaren, de laatste acht jaar als bas/bariton  bij Eigenwijs. Deze vorm van communiceren, waarbij ik met elf fantastische mensen een gevoel van eenheid creëer. Dit is voor mij de kracht binnen deze kunstvorm”.

 

 

 

 

 

 

 

bert

 

Bert
“Als Tenor en Bariton,

Dertien Eigen(-)Wijzen,
Toch Close,
Toch Harmony

 

 

 

 

 

 

 

erik

 

Erik, bas
“Het is gewoon kicken om vanaf het begin als bas bij EigenWijs te zingen. Of we nu een weekend in Denemarken zingen of de woensdagavond repeteren, het blijft geweldig om met deze groep samen te werken!”

 

 

 

 

 

Comments are closed.