De Dirigent

Dennis Weelink, aangenaam!

Dennis Weelink, uit Lichtenvoorde, is goedlachs, gepassioneerd en een volbloed muzikant. Dennis is toetsenist, dirigent, arrangeur en treed regelmatig op, solo of in diverse bands.

Zijn liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd toen hij voor het eerst in aanraking kwam met het orgel van zijn buurvrouw. Hij ging op orgelles, ging zingen in een jeugdkoor en richtte vervolgens op 14-jarige leeftijd zijn eerste bandje op. In 2007 is Dennis afgestudeerd op de piano aan het conservatorium te Arnhem met zang als bijvak. Het conservatorium in Arnhem is de plek waar hij een stevig fundament heeft gelegd voor zijn verdere carrière.

Het werkveld van Dennis is veelzijdig en uitgebreid. Van toetsenist in een coverband tot dirigent van een popkoor, van toetsenist en backing-vocalist tot muzikaal leider bij een muziektheatergezelschap. De passie voor muziek is eindeloos voor Dennis – als de muziek ritme en melodie heeft dan kan je hem ervoor wakker maken.

Eens in de twee weken werkt Dennis als dirigent met vocalgroup EigenWijs en deelt hij zijn enthousiasme en passie voor muziek met de groep.