De Dirigent


dirigentOver Rogier IJmker

Al vanaf zijn zevende jaar kwam Rogier in aanraking met muziek. Hij speelde trompet bij de plaatselijke muziekvereniging en kreeg zijn eerste pianolessen op 15-jarige leeftijd. In 2000 deed hij toelating voor de opleiding Docent Muziek (afgestudeerd: 2004) aan het conservatorium in Enschede en twee jaar later ook voor Piano Klassieke Muziek (afgestudeerd: 2006). In 2009 begon hij met zijn studie Koorleider Licht Muziek aan het conservatorium van de Hogeschool INHolland te Alkmaar/Haarlem bij Tijs Krammer.

Al sinds 2000 dirigeerde Rogier verschillende koren, zowel in de klassieke muziek alsook in de lichte muziek. De laatste jaren heeft hij zich vooral toegespitst op de lichte muziek. Naast zijn vaste koren wordt Rogier ook vaak gevraagd om te werken met andere koren of vocal groups in de vorm van workshops of repetitieochtenden/middagen. Met het dirigeren ontwikkelde Rogier ook zijn kwaliteiten als arrangeur en volgde hij verschillende masterclasses, seminars en lessen bij gerenommeerde vakmensen. Meer weten van Rogier?

EigenWijs:
EigenWijs is een groep met veel potentie en waar veel uitgehaald kan worden. Het is heerlijk om met zo’n groep te mogen werken en muziek te mogen maken.

ijmkerComments are closed.